Gezonde tussendoortjes

 

#1 Noten

Walnoten,amandelen, hazelnoten, pistachenoten en macademianoten zijn allemaal noten die gezien kunnen worden als gezonde tussendoortjes. Deze noten bevatten veel aan gezonde vetten en weinig koolhydraten. Verder zitten er goede voedingstoffen zoals proteïnes, vitamines en vezels. De noten zorgen tevens voor een mooiere huid, nagels en haren. Ze helpen bij afvallen door een stofje genaamd serotine. deze vermindert je eetlust en vergroot je geluksgevoel.

#2 Groente

 Cherry tomaatjes, augurk, wortels, komkommer en avocado zijn groentes waarbij geen voorbereiding nodig is. Ze bevatten weinig calorieën maar heel veel vitamines en mineralen. Wist je dat groentes 90% uit water bestaan? Daarom dat ze perfect zijn als tussendoortjes.

#3 Fruit

 Fruit en groentes hebben dezelfde eigenschappen waardoor ze gezonde tussendoortjes zijn. Alleen is er een groot verschil tussen fruit en groentes, fruit zit meer calorieën in de vorm van suikers. Maar  wees gerust deze suikers zijn verpakt in vezels waardoor de suikers  traag worden opgenomen door je lichaam. Probeer wel 2 a 3 per dag te eten en overdrijf niet.

#4 Gedroogte vruchten

 Gedroogte vruchten zijn lekker zoet maar zitten ook vol met vitamines, mineralen en vezels. Omdat het water is verdampt uit de vruchten is het wel minder gezond geworden dan wanneer je de vruchten vers eet. Maar is deze tussendoortje meerdere malen gezonder dan chips en snoep.

Door de vele vezels zorgt dit er ook voor dat je sneller een vol gevoel hebt en door de zoet heb je sneller genoeg.

#5 Peulvruchten

 Peulvruchten zijn ook gezond vanwege de vele vezels, antioxidanten en eiwitten die erin zitten. Maar ze bevatten veel koolhydraten weleenswaar langzame koolhydraten. Voorbeelden van peulvruchten zijn bonen, erwten, linzen en pinda's.